gyik

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Miért “múzeum” a Flippermúzeum?

A Budapesti Flippermúzeum Európa legnagyobb folyamatosan nyitva tartó interaktív flipperkiállítása. A kiállított gépek a játék teljes történelmét felölelik, XIX. századi flipperelődöket ugyanúgy bemutatunk, mint a világ első igazi flippergépét, az 1947-es Humpty Dumpty-t, vagy a történelem legnépszerűbb masináit, mint pl. az Addams Family, vagy az Indiana Jones.

A legtöbb gép tetején elhelyeztünk egy tájékoztató táblát, amelyen megtalálhatók az adott darabhoz tartozó legfontosabb információk.

A fentieknek is köszönhető, hogy a világ vezető utazási portálján, a Tripadvisoron kiérdemelhettük a rendkívül megtisztelő első helyet a budapesti múzeumok között. Ha szeretnél hozzájárulni gyűjteményünk fennmaradásához, értékeléseddel Te is sokat segíthetsz: 

Kell-e pénzt bedobnom a gépekbe, hogy játszhassak?

A múzeumban található összes gép egyszeri belépődíj ( 26 év alatt és 62 év felett 3600, egyébként 5000 forint) megfizetése után korlátlanul, akár a nyitvatartási idő végéig használható. A gépekbe tehát természetesen nem kell – nem is lehet – pénzt dobni.

Minden gép kipróbálható?

A kiállítótérben található körülbelül 160 játék, köztük a muzeális darabok is játszhatóak. 

Mikor vannak általában a legtöbben?

A szombati napok nemritkán zsúfoltak lehetnek a Flippermúzeumban. Mivel nem szeretnénk, ha ez a jövőben egyes látogatóink számára a játékélmény rovására menne, mostantól a szombati napon 1 órával korábban, már 13 órakor megnyitjuk a múzeumot, hogy a plusz idővel is segítsük a látogatószám egyenletesebb eloszlását, és tájékoztató diagramokat helyezünk ki a múzeumban és minden kommunikációs felületünkön, a várhatóan nyugodtabb és forgalmasabb időszakokat sávos bontásban jelezve. Annak pedig, aki mindenképp szombaton szeretne játszani, de kevésbé dinamikus környezetben, ezen a napon javasoljuk inkább az Arcadia Savoya kiállításunkat.
 

Hogyan fizethetek a helyszínen?

Jelenleg bakkártyás és készpénzes fizetést tudunk elfogadni (valamint természetesen a nálunk vásárolt ajándékjegyet).

Hány éves kortól érdemes gyerekkel jönni a múzeumba?

Természetesen ez is egyénenként eltérő, de tapasztalataink szerint 3-4 éves kortól a gyerekek általában már tudják értékelni és élvezni a flipperezést. A kicsiket egyébként fellépő székek segítik a játékban

Akadálymentesített-e a múzeum?

Sajnos, legalább is egyelőre, nem megoldott az akadály mentesítés – a múzeum egy belvárosi bérház pincéjében található.

Van-e wifi a múzeumban?

Igen, minden látogatónk számára elérhető a vezeték nélküli hálózat.

Szólnom kell-e előre, ha nagyobb csapattal érkezem?

Nem, csak abban az esetben, ha a galérát is szeretnétek bérelni. Ez esetben érdemes (különösen az ünnepi időszakban) idejében előre jelezni az igényt. (ld. a bérletre vonatkozó részt.)

Van-e WC, büfé a múzeumban?

Igen, mindkettő.

Milyen feltételekkel és mennyiért bérelhetek külön helyet (galéria) a Flippermúzeumban?

Galériánk bérlése  magánszemélyeknek és cégeknek 10 főig egységesen 50,000 forintba kerül a foglalás 3 órás időtartamára. (10 fő felett személyenként plusz 5000 forint.) Minden további megkezdett  óra 15,000 forint. Az alkoholmentesség a teljes kiállítótér mellett erre a teremre is kiterjed, szeszes italok tehát rendezvényre sem hozhatók be. A galéria körülbelül 15-20 fő számára kínál lehetőséget a szeparált ünneplésre és szórakozásra.

Foglalásokat és esetleges kérdéseiteket az info@flippermuzeum.hu címre várjuk.

Tudok-e enni a galérián?

 A bérlők, születésnapot ünneplők közül sokan pizzát is szoktak ide rendelni, de torta, üdítő, rágcsálnivaló stb. is behozható. A Flippermúzeum kiállítóterében ezen felül pedig egy büfé is elérhető, széles üdítőital kínálattal, lepénnyel, csokoládéval.

Kibérelhetem-e a teljes Flippermúzeumot is rendezvényem számára?

Igen, van ilyen lehetőség, elsősorban hétfői és keddi szünnapjainkon, valamint hétköznap nyitás előtt: kérjük, érdeklődj a részletekről az info@flippermuzeum.hu címen!

Behozhatok-e kutyát a múzeumba?

Mi itt a múzeumban szeretjük az állatokat, a kutyákat különösképpen – éppen ezért NEM javasoljuk, hogy bárki négylábú barátjával jöjjön flipperezni. Míg egy ember számára a flippergépek fény-és hanghatásai varázslatosak lehetnek, egy kutya ezt egészen másképpen gondolhatja…

Mennyi idővel számoljak egy látogatásnál?

Ez több tényező függvénye, nyilván számít az is, hogy hányan jönnek – tapasztalataink szerint a látogatók a leggyakrabban 2-3 órát töltenek nálunk játékkal és a gyűjtemény megismerésével (van persze, aki ennél sokkal többet, van aki kevesebbet).

Vásárolhatok-e ajándékjegyet a múzeumban?

A Flippermúzeumban kapható ajándékjegy, amelyet a megajándékozott későbbi időpontban beválthat. Ajándékjegy vásárlására a múzeumban, nyitvatartási időn belül van lehetőség, valamint online itt

Nyitva tart-e ünnepnapokon a múzeum?

A nyitvatartással (és friss hírekkel) kapcsolatban az ünnepek előtt kérjük, figyeld Facebook oldalunkat! 

Meddig érvényes a belépőjegy karszalagom?

A belépőjegy karszalag az adott napon záróráig érvényes. A nap folyamán a múzeumot a vendégek – akár többször is – elhagyhatják és még ugyanazon a napon vissza is térhetnek.

Hol tudok parkolni?

Az utcán a múzeum közelében lehet parkolóhelyet találni.